Redenen voor ontslag

Per jaar worden er veel mensen ontslagen. Werkgevers kunnen hier verschillende redenen voor hebben. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Disfunctioneren van de werknemer
  • Een verstoorde arbeidsrelatie
  • De economische situatie van het bedrijf
  • Arbeidsongeschiktheid
  • Ontslag op staande voet

Er dreigt ontslag, wat nu?

Het kan altijd gebeuren: een arbeidsconflict met uw werkgever, een reorganisatie waardoor u boventallig wordt verklaard, of het gevoel dat er ontslag dreigt. Schakel in deze gevallen direct een ontslag advocaat in. In de omgeving van Schiedam staat ons advocatenkantoor voor u klaar. Wij kunnen u vertellen wat uw rechten en plichten zijn. Een ontslagrecht advocaat kan u begeleiden tijdens uw ontslag en zo belangrijke winst voor u boeken. Daarnaast gaat (dreigend) ontslag vaak samen met veel emotie en stress. Een ontslag advocaat kan uw (zakelijke) belangen in het oog houden, zodat u zich daar niet druk over hoeft te maken.

Uw ontslag advocaat in Schiedam

Wilt u meer informatie over de rechten en plichten die u heeft als werknemer of werkgever? Onze advocaten te Schiedam kunnen u hierbij van dienst zijn. Ook voor meer informatie over onze diensten en werkwijzen en voor het maken van een afspraak met onze ontslagrecht advocaat kunt u contact met ons opnemen. Of maak een afspraak op ons kantoor in Schiedam.

Let op! Per 1 juli 2015 gelden er nieuwe regels binnen het ontslagrecht door de nieuwe Wet Werk en Zekerheid. De ontslagprocedure verandert en de ontslagvergoeding maakt plaats voor een transitievergoeding. Er geldt voor kleine bedrijven en oudere werknemers nog wel een overgangstermijn. Lees hier meer.