Wat is ontslag op staande voet

Wanneer een arbeidsovereenkomst per direct wordt opgezegd, wordt dat ‘ontslag op staande voet’ genoemd. Dit is een zeer ingrijpende maatregel en er moet wel sprake zijn van bijzondere omstandigheden om deze maatregel toe te mogen passen. De wet stelt dat er een dringende reden moet zijn en er geen mogelijkheid is om de reguliere ontslagprocedure af te wachten. De werkgever kan ontslag op staande voet geven, maar als werknemer kunt u ook ontslag op staande voet nemen. Aan beide mogelijkheden zitten nogal wat eisen. Laat u hierbij adviseren door een ontslagspecialist. Ons kantoor in Schiedam is u hierbij graag van dienst.

Ontslag op staande voet aanvechten

Achteraf kunt u ontslag op staande voet aanvechten. Het is raadzaam om hier een deskundige advocaat voor in te schakelen. Uw advocaat zal uw werkgever uit uw naam aanschrijven en proberen tot een oplossing te komen. Wanneer dit niet lukt, zal de rechter bepalen of het ontslag terecht heeft plaatsgevonden. Wanneer het ontslag ongeldig wordt verklaard, zal de werkgever alsnog uw salaris moeten uitbetalen en dient u vervolgens uw werkzaamheden te hervatten.

Ons advocatenkantoor te Schiedam heeft ruime ervaring met het ontslagrecht. Voor meer informatie, vragen of het maken van een afspraak neemt u contact op met ons kantoor in Schiedam.