Arbeidsongeschikt

U bent arbeidsongeschikt wanneer u door een lichamelijke of psychische beperking (tijdelijk) niet meer uw werkzaamheden kunt uitvoeren. Dit heeft grote impact op uw leven, omdat u moet leren omgaan met de ziekte die u in uw activiteiten beperkt. Daarnaast kan dit ook van invloed zijn op uw financiële situatie. Er zullen dan ook vele vragen door uw hoofd spoken. Onder andere over wat uw rechten en plichten zijn als arbeidsongeschikte? En op welke wettelijke regelingen u kunt terugvallen? De antwoorden hierop hangen uiteraard af van uw persoonlijke situatie. Laat u daarom altijd adviseren door een deskundige advocaat. In de omgeving van Schiedam staan wij voor u klaar.

Rechten en plichten

Wanneer u arbeidsongeschikt raakt, gedeeltelijk of volledig, kan het zijn dat u aanspraak kunt maken op een uitkering. Het UWV bepaalt of u hiervoor aan de juiste criteria voldoet. Het UWV moet vertrouwelijk met uw gegevens omgaan en u heeft het recht om deze gegevens in te zien. Verder zal het UWV u helpen met het blijven werken of het zoeken van werk, indien dit nodig is. Zelf moet u zich inzetten om terug te keren naar de arbeidsmarkt en proberen uw gezondheid te verbeteren. Ook moet u het UWV op de hoogte houden van veranderingen in uw situatie.

Uw advocatenkantoor in Schiedam

Het is verstandig om advies te vragen bij een advocaat wanneer u arbeidsongeschikt wordt verklaard. Schakel daarom in de omgeving van Schiedam ons advocatenkantoor in. Wij hebben ruime ervaring op het gebied van arbeidsongeschiktheid. Neem voor meer informatie direct contact met ons op. Of maak een afspraak op ons kantoor in Schiedam.